marți, 14 mai 2013

Lansare de carte - Minoratul religios: Musulman/Musulmană în spaţiul public românesc



Joi, 16 mai 2013, începând cu ora 14:30 la Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5), va avea loc lansarea cărţii

MINORITARUL RELIGIOS: MUSULMAN/ MUSULMANĂ ÎN SPAŢIUL PUBLIC ROMÂNESC. ISLAMOFOBIE, HIGEABOFOBIE, STEREOTIPURI, DISCRIMINARE. 
Analiză din perspectivă de gen a spaţiului virtual românesc

 Evenimentul va dura o oră. Cartea este editată cu sprijinul Editurii Femeia Musulmană şi a Centrului Cultural Islamic "IslamulAzi".

Autoarea cărţii este Veronica Mohamed-Salih, doctorandă în anul III la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (S.N.S.P.A.) din Bucureşti, Şcoala Doctorală - Ştiinţe Politice, în cadrul căreia se pregăteşte de susţinerea tezei sale de doctorat: Microcreditul echitabil, fără dobândă - soluţie de politici publice pentru persoane defavorizate.

Veronica Mohamed-Salih este şi studentă în anul III la Facultatea de Management din cadrul S.N.S.P.A., unde desfăşoară activităţi de voluntariat prin intermediul proiectului "BizMasters: Next level in learning business", fiind negociator cu sponsori, organizator activităţi studenţeşti (workshopuri, conferinţe). Este licenţiată în ştiinţe juridice din februarie 2001 şi specialistă în politici de gen şi minorităţi din iulie 2010. A mai urmat o serie de cursuri de competenţe profesionale: inspector de protecţia muncii, contabilitate primară, cursuri de religie islam şi limba arabă. Este membră a Uniunii Juriştilor din România.

În cadrul acestei întâlniri, specialişti din domeniu vor vorbi despre importanţa publicării acesteai cărţi pentru spaţiul academic, mediul politic, al jurnaliştilor, al reprezentanţilor organizaţiilor non-guvernamentale ce militează pentru drepturile omului şi ale minorităţilor, pentru cetăţenii majoritari dar şi pentru membrii comunităţii musulmane.

Niciun comentariu: