vineri, 27 februarie 2009

Gandeste cu capul tau!
Centrul Ceh din Bucuresti orchestreaza o efervescenta activitate culturala care, cu fiecare eveniment pe care ni-l propune, ma surprinde placut de fiecare data.

Pentru luna martie Centrul Ceh ne invita la un FESTIVAL DE FILM DOCUMENTAR DEDICAT DREPTURILOR OMULUI (18-23 martie 2009) - ONE WORLD ROMANIA 2009.
Filmele documentare care vor rula in zilele festivalului vor pune sub reflectoare diferite situatii de incalcari ale drepturilor omului, cu scopul explicit de a spori constientizarea si implicarea sociala a tinerilor vizavi de evenimentele arbitrare care aduc atingere demnitatii umane.

Prin intermediul peliculelor vom afla cum "Birmania [este pusa]la zid". Ce putem face noi? Raspunsul ni-l da insasi Aung San Suu Kyi : "Va rog sa va folositi de libertatea voastra pentru a o promova pe a noastra".

Aung San Suu Kyi este lidera a miscarii pentru pro-democratie si castigatoare a premiului Nobel pentru Pace - este singura laureata a acestui premiu care se afla in prezent in arest.


In acelasi spirit, aflam povestea calugarului dizident birmanez Ashin Sopaka - acesta traieste pentru "pace, dreptate si nimic altceva", bucurandu-se in schimb de libertate si tinand conferinte pe teme legate de Buddhism si Drepturile Omului.

Va invit sa "ganditi cu capul vostru", un pic mai mult poate, decat o facem de obicei, vizionand filmele din cadrul festivalului ONE WORLD ROMANIA 2009.

Mai multe detalii despre ONE WORLD ROMANIA 2009 aici http://oneworld.ro/concept.html
Programul Festivalului:

http://oneworld.ro/program-festival.html

vineri, 20 februarie 2009

SOUND canta de DRAGOBETE la Muzeul SatuluiMai multe despre intregul program aici

http://www.muzeul-satului.ro/dragobete.php


Va asteptam cu drag, sa va indragostiti si de noi ;)

miercuri, 11 februarie 2009

Valentine's Day cu Corul SOUND si pianistul american Valentin Radu la Sala Dalles

Corul SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, condus de dirijorul Voicu Popescu, impreuna cu invitatul de onoare Valentin Radu (pianist si dirijor american de origine romana) va invita la sarbatorirea Valentine's Day printr-o calatorie muzicala, de pe plaiuri romanesti pe Broadway-ul american, cu cantece de dor si choral jazz-rock.

Evenimentul va avea loc la Sala Dalles, sambata, 14 februarie 2009, la ora 19.00.

Concertul pe care Corul SOUND il propune publicului sau indragostit, pentru aceasta zi incarcata de atmosfera magica a iubirii, este un traseu afectiv intre song-ul american de pe Broadway si eposul popular romanesc.

Un amplu spatiu cultural arhaic ne-a lasat zestrea unor doine de dragoste si dor, care creeaza, prin cantecul si atmosfera puternic incarcate emotional, punti de legatura intre Romania si taramuri de peste mari si tari.

De data aceasta, este vorba de Statele Unite ale Americii, care au devenit al doilea camin al renumitului pianist si dirijor roman Valentin Radu. In preajma zilei de Valentine's Day, acesta revine in tara-mama, pentru a sustine, printre altele, si un concert impreuna cu SOUND.

Din programul acestei seri speciale:

1. There's no business like show business
2. Puttin' on the Ritz
3. Amazing grace/Kum ba yah
4. 42nd Street
5. Summertime
6. Johnny B. Goode
7. Lullabye
8. Sing, sing, sing
9. Bridge over troubled water
10. Nunta
11. Dor, dorule
12. Cantec de dor
13. Cântec şi joc din Maramureş
14. ... si alte variatiuni pe tema Chindiei

Daca nu ati programat inca nimic pentru acesta zi deosebita, va asteptam cu drag la un concert special de muzica americana si cantece de dor si dragoste romanesti.

Pentru toti indragostitii INTRAREA ESTE LIBERA
:)

Daca NU sunteti indragostiti, veniti la concert si va veti indragosti:

1. la intrarea (..in concert)
2. in timpul concertului
3. ..sau dupa :)

Organizatori:

Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti
Vox Ama Deus – Philadelphia-SUA
Fundatia Culturala SOUND