vineri, 27 februarie 2009

Gandeste cu capul tau!








Centrul Ceh din Bucuresti orchestreaza o efervescenta activitate culturala care, cu fiecare eveniment pe care ni-l propune, ma surprinde placut de fiecare data.

Pentru luna martie Centrul Ceh ne invita la un FESTIVAL DE FILM DOCUMENTAR DEDICAT DREPTURILOR OMULUI (18-23 martie 2009) - ONE WORLD ROMANIA 2009.








Filmele documentare care vor rula in zilele festivalului vor pune sub reflectoare diferite situatii de incalcari ale drepturilor omului, cu scopul explicit de a spori constientizarea si implicarea sociala a tinerilor vizavi de evenimentele arbitrare care aduc atingere demnitatii umane.

Prin intermediul peliculelor vom afla cum "Birmania [este pusa]la zid". Ce putem face noi? Raspunsul ni-l da insasi Aung San Suu Kyi : "Va rog sa va folositi de libertatea voastra pentru a o promova pe a noastra".

Aung San Suu Kyi este lidera a miscarii pentru pro-democratie si castigatoare a premiului Nobel pentru Pace - este singura laureata a acestui premiu care se afla in prezent in arest.


In acelasi spirit, aflam povestea calugarului dizident birmanez Ashin Sopaka - acesta traieste pentru "pace, dreptate si nimic altceva", bucurandu-se in schimb de libertate si tinand conferinte pe teme legate de Buddhism si Drepturile Omului.

Va invit sa "ganditi cu capul vostru", un pic mai mult poate, decat o facem de obicei, vizionand filmele din cadrul festivalului ONE WORLD ROMANIA 2009.

Mai multe detalii despre ONE WORLD ROMANIA 2009 aici http://oneworld.ro/concept.html
Programul Festivalului:

http://oneworld.ro/program-festival.html

Niciun comentariu: