luni, 7 decembrie 2009

SALUT VOIOS DE PIONIER!

Corul de Copii Radio, impreuna cu membri ai Orchestrei Nationale Radio si Grupul Coral SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti va prezinta un concert-spectacol multimedia realizat la implinirea a 20 de ani de la evenimentele din 1989.

Spectacolul este conceput ca un contrapunct intre universul ludic si candid al copilariei si cel al tezelor ideologice ale perioadei comuniste. In montajul realizat prin mijloace multimedia: cantece pionieresti si uteciste interpretate live, jocuri si versuri ale copiilor inspirate de trairile virstei surprinse in inregistrari radiofonice si imagini din emisiuni de televiziune din epoca sau inregistrari de la spectacolele omagiale, se contureaza un mozaic menit sa readuca in memoria colectiva o pagina de istorie care s-a incheiat in luna decembrie 1989. Repertoriul ales inmanunchiaza unele din cele mai expresive cantece din epoca:

E rosie cravata mea ca focul
Salutul cravatelor rosii
Sint pionier
Tot inainte
Te iubim, tinerete!
O mie de flori
Multumim din inima partidului
Te cint, partid!
Soimii patriei
Utecistii
Traim decenii de impliniri marete!


Nu ratati sa fiti spectatorii acestui eveniment unic, adevarata aventura ”muzical-ideologica” a celor mai tumultosi ani ai celei de-a doua jumatati a secolului XX romanesc.

Spectacolul va avea loc in Studioul de concerte «Mihail Jora», in data de 20 decembrie 2009, ora 19:00. Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Radio, str. G-ral Berthelot nr. 62-64.

Parteneri media: TVR Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Adevarul de Seara, Jurnalul National, 24-FUN.

Corul de Copii Radio
Fondatorul Corului de Copii Radio al Societatii romane de Radiodifuziunii, dirijorul Ion Vanica, a propus infiintarea formatiei in 1945, promovand un stil de lucru educational si artistic care, inca din primul deceniu a proiectat ansamblul printre valorile vietii muzicale romanesti, calitate confirmata si peste hotare, de la primul turneu intreprins in Germania. Nivelul formatiei, al carei specific este determinat de o permanenta primenire a membrilor sai, de la o generatie la alta, a fost constant urmarit datorita celor care au urmat dirijorului Ion Vanica - Elena Vicica, Eugenia Vacarescu Necula si, actualmente, Voicu Popescu. In aceasta autentica scoala de educatie prin muzica a tinerelor generatii au debutat cariere artistice precum cele ale viitorilor artisti Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu, Cristina Radu si multi altii. Aprecierea publicului meloman si a criticii de specialitate se datoreaza calitatii si diversitatii prestatiilor Corul de copii Radio. Recitalurile, concertele «a cappella», contributiile la capodopere vocal-simfonice sub bagheta unor mari maestri romani si straini, inregistrarile pentru fonoteca radioului public, aparitiile in emisiuni de televiziune din tara si strainatate, prezentarea unor proiecte cu aspecte multiculturale, au facut ca formatia sa fie beneficiara titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.

Grupul Coral SOUND a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene. Repertoriul este ales pentru a atrage un public cat mai larg si se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si international. SOUND-ul a adunat in palmaresul sau 14 deplasari in strainatate, insemnand participari la festivaluri, concursuri si turnee artistice sau umanitare. Concursurile internationale i-au adus trei medalii de aur, doua de argint, premii intai si premii ale publicului sau premiul pentru cel mai bun dirijor al festivalului. Anul acesta formatia a cantat la slujbele de la Catedrala Sf. Petru si Pantheon cu prilejul unui turneu la Roma-Vatican si Venetia.

Un comentariu:

Mara spunea...

Abia astept sa-l vad - sper sa pot... O sa postez anuntul si pe blogul meu, ok? Ura!