vineri, 21 august 2009

Sistemul economic al iubirii


"Sistemul economic al iubirii se bazeaza pe capitulare si renuntare la control. Sistemul economic al fricii se bazeaza pe control.

Sistemul economic al iubirii este inradacinat in intelegerea ca este destul pentru fiecare. Sistemul economic al fricii este inradacinat in credinta ca nu este destul ca sa ajunga la toti."

(din Miracolul iubirii, Paul Ferrini, Editura For You, pp.56-57, Bucuresti, 2002)

Asa ca, daca vreti ca planeta asta mica sa nu ramana fara resurse si sa nu ajungem sa ne linsam unii pe altii pentru un bob de orez... fratilor, iubiti-va!

..eu una ma iubesc foarte tare :)))

(Mandala este realizata de Stefanik pe care nu-l mai gasesc pe web si care avea o pagina soooper cu tot felul de mandale. daca il gasiti voi, please let me know, sa-i trantesc un link aicishea.. senkiu!)

3 comentarii:

Victoria Baltag spunea...

nu inteleg nimic cu chestia asta a sistemului economic al iubirii...daca iubesc cum
sa fii economicos?

Rhum spunea...

e o metafora ;) "sistemul economic al iubirii" spune ca daca iubesti, atunci e destul pentru toata lumea, nu e nevoie sa se incheie afaceri de miliarde de dolari pentru arme folositoare in conflicte armate..declansate de te miri ce "crize", lipsuri, frustrari si alte chestii care alimenteaza o stare de conflict... nu crezi? (ma cam grabesc dar ma gandesc sa formulex mai clar ideea ..)

Rhum spunea...

..si da, ai dreptate ..cand iubesti, cum sa fii economicos! ..e cu clenci ;)