marți, 18 noiembrie 2008

ELECTRO Atheneum

"Fost de dimineata la Ateneu, la un concert de muzica gregoriana si muzica electronica uau!

Adica, corul SOUND si Catalin Rulea (solistul de la Pixels si coordonatorul simultan al Centrului de Introspectie Vizuala - care a facut Ars Telefonica, si Roolytoons Creativelaboratories) acest omniprezent muzicalo-cultural, au pus de-un mix. Hot fuzz man!

Corul (cu obisnuitele rochii lungi, fete pure si figuri oarecum tepene dar frumusele in cumintenia lor de ingeri muzicali) canta melodii (corale go figure) din sec. XIII. Catalin Rulea si tobosarul (caruia ii uit numele, ce urat din partea mea, dar tare si el) bagau beaturi si niste sunete foarte jean michel jarre-ish, cu putintel prea mult synth dinala adevarat si cam mult zgomot de valuri. Si vocisoarele de ingeri se cam pierdeau intr-o mare electro.

Asta doar ca sa fiu rea, pentru de fapt mie mi-a placut intreaga chestie destul de mult. In primul rand, combinatia suna foarte bine (desi putea suna si mai bine) si era extraordinar sa vezi cum trupusoarele corale incep sa tina ritmul mai cu patima si cum dirijorul si el se zbantuia putin stanjenit dar enjoying himself, ca sa nu mai vorbim de oamenii din sala (publicul obisnuit al ateneului + tinerimea in minoritate) dadeau si ei din cap ever so slightly. O imagine draguta in incongruenta ei."......

Mai mult aici .. http://publik.ro/blog/?p=707

Un comentariu:

Anonim spunea...

cum mah dirijorul dantuia de mama focului iar spectatorii dadeau din cap in ritmul zbenguielii aleia? mi-a placut la nebunie descrierea intregii atmosfere, foarte frumos!
pupici multi si dulci:)